Την Τετάρτη, 18 -4-2018, η ΣΤ΄ τάξη  του σχολείου μας, συμμετείχε σε ένα από τα προγράμματα του ΚΕΣΥΠ (Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξοικείωση και η ομαλή μετάβαση των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού, στο Γυμνάσιο.

Η υπεύθυνη του προγράμματος, κα Παντελίδου Κυριακή, με πλούσιο πληροφοριακό υλικό, ενημέρωσε τους μαθητές μας για όλα όσα αφορούν τη σχολική ζωή των μαθητών του Γυμνασίου ( τη λειτουργία, το ωρολόγιο πρόγραμμα, τα μαθήματα, το νέο σύστημα εξετάσεων κ.α.).

Και σαν επιστέγασμα αυτής της ολοκληρωμένης ενημέρωσης, πραγματοποιήσαμε την επόμενη ημέρα, επίσκεψη στο 4ο Γυμνάσιο Βέροιας και στο Μουσικό Σχολείο της πόλης μας.

Ξεναγηθήκαμε στους χώρους των σχολείων, τα εργαστήρια φυσικής και χημείας, πληροφορικής και εικαστικών, μουσικά εργαστήρια, σχολικές αίθουσες , τα γραφεία και άλλους βοηθητικούς χώρους.

Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή του 4ου Γυμνασίου, κ. Μποχώρη και τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου κ. Γεωργουδάκη, για τη φιλοξενία τους, καθώς και τον καθηγητή φυσικής, κ. Παπαδίκη, ο οποίος μας παρουσίασε πολλά πειράματα στο εργαστήριο.